Construcția

Manastirea se afla in plin proces de amenajare care consta in parcurgerea mai multor etape de constructie:

1. Amenajarea chiliilor

Proces deja incheiat care a dus la creerea unor conditii optime de cazare pentru obstea Manastirii. In prezent spatiile destinate chiliilor sufera un proces de extinedere prin amenajarea unui spatiu exterior suplimentar pentru servirea mesei la evenimentele organizare de Manastire.

2. Construirea Bisericii mici

Cu hramul Sfintei Paraschieva, a fost prima Biserica construita pentru acest lacas de cult, finalizata. In prezent in Biserica mica se oficiaza slujbele zilnice ale Manastirii.

3. Construirea Bisericii mari

Cu hramul Sfantului Ierarh Nicolae si a Sfantului Mucenic Iulian este in plin proces de constructie, lucrarile ajungand la rosu. Finalizarea lucrarilor depinde in mare masura de contributia enoriasilor si a celor dispusi sa sprijine financiar acest proiect. (link -> contact).

4. Clopotnita Bisericii

Se afla intr-un stadiu avansat de finalizare, executandu-se tencuielile exterioare si interioare. A fost montat clopotul donat de catre Parintele Macarie Oglice care a fost confectionat în Innsbruck (Austria).

5. Anexe si dependinte

Aici cuprindem microferma Manastirii, precum si magazii si alte spatii de pastrare. Acestea sunt intr-o stare necorespunzatoare, necesitand amenajari si inbunatatiri. Lipsa de fonduri ne obliga pentru moment la amanarea unor amenajari necesare.

 


GALERIE FOTO